“Berken”
De berken zijn geïnspireerd op èèn van mijn reizen door Scandinavië. Een ochtends na een bosbrand, smeulende berkjes. Van de berken zijn ondertussen 3 series van 13 st. gemaakt en de 4e serie is in aantocht.
 

 

“Snow Bamboo’s”
De Snow Bamboos zijn gemaakt voor het Gogoshi project, telondersteuning van de mensen in Fukushima na de ontploffing van de kerncentrale aldaar. Vanuit Nederland heeft kunstenaar, Ed Hanssen, gedichten vertaald, die door een Japanse dichter over de ramp en alles daarom heen, heeft gemaakt. Nederlandse kunstenaars konden zich opgeven om een kunstwerk te maken nav van twee gedichten. De werkstukken die daaruit ontstonden zijn voerde hele wereld gereid en nog steeds worden er kunstwerken gemaakt en ook die maken een reis om de wereld in allerhande galeries, om aandacht voor die kernramp te vragen.
Hieronder gedicht nummer 6

Onze geboorteplaats, Fukushima (6)

Een spoor van cesium
bestaat in stilte
zonder enige reuk
zonder enige smaak
in mijn donkere cellen.

“Werk in uitvoering”
Deze serie (40 st) heeft als inspiratie bron de verbouwing in “De Lawei” te Drachten. Het buizen stelsel dat in zicht kwam toen alles afgebroken/afgegraven was, heeft mij geïnspireerd tot deze serie. In 2015 werd ik gevraagd om dit project gevraagd voor de “Internationale Ceramic Biënnale” in België.